» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Жителите на Твърдица честват празника на града си

14 October 2014 17:28,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 898
Петковден в Твърдица

С множество мероприятия, организирани през последните дни от общинското ръководство на гр. Твърдица, бе отбелязан празникът на града. Спортни мероприятия, състезания в различни занаятчийски и професионални направления, откриване на археологическа музейна сбирка, последвана от откриване на археологическа музейна сбирка и изложба на местния творец Галена Воротинцева бяха само част от събитията, с които жителите на гр. Твърдица посрещнаха своя празник.

В 10 ч. на 14 октомври 2014 г., на пл. Свобода в гр. Твърдица, бяха посрещнати официалните гости – заместник областният управител Неджми Ахмед и представители на бъдещия парламент, избрани от МИР 21 Сливен.

Знамената пред Община Твърдица бяха издигнати с тържествена церемония на фона на българския химн, след което граждани и гости на града поставиха венци и цветя пред паметника в знак на почит. Кметът на община Твърдица Атанас Атанасов, поднесе своето приветствие за празника, след което твърдичани бяха поздравени и от заместник областния управител Неджми Ахмед.

Тържествена сесия, посветена на празника се състоя в Общински съвет – Твърдица, където бяха поднесени приветствия към гражданите на града.

Поздравителен адрес от името на областния управител Валя Радева поднесе заместникът й Неджми Ахмед:

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай празника на град Твърдица и големия църковен празник – Петковден! Днес, когато с редица събития отбелязвате своето единство като съграждани и почитате храмовия празник на Св. Петка, отправям пожеланията си за здраве, благополучие и добри дни за вас и семействата ви!

Пожелавам ви да живеете в град, който не спира да се развива през годините и разцъвтява пред очите ви с ваша помощ и всеобщи усилия! Пожелавам ви да имате високата отговорност към себе си и обществото и високо самочувствие, че допринасяте в каузите, които да променят живота ви към по-добро!”, бе поздравът на областния управител Валя Радева.

Photos

Приветствие от заместник областния управител Неджми АхмедПриветствие