» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кръгла маса „Слънце грее за всички” се проведе днес в град Котел

03 December 2009 16:28,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1382
участници в кръглата маса

На 3.12.2009 г. от 11 часа в клуба на инвалидите в гр. Котел се проведе кръгла маса „Слънце грее за всички”.

На срещата присъстваха областният управител г-н Марин Кавръков, заместник областният управител г-н Христо Карабекиров, експерта за връзки с обществеността Цветана Ненова, г-н Христо Киров кмет на Община Котел, заместник кметовете на община Котел, Областният координатор на съюза на инвалидите Сливен, председателя на областната организация на слепите и глухонемите.

Кръглата маса се организира във връзка с Международния ден на хората с увреждания.

На срещата се поставиха няколко основни проблема, които съществуват от години на територията на Котел и общината. Осигуряването на достъпна среда до обществените сгради, откритите пространства и работни места. Необходимост от изграждане на консултативен съвет с представители на всички НПО в общината, ремонт на клуба на инвалида и определяне на места за паркиране на автомобили на хора с увреждания.

Срещата приключи с конкретни решения:

- Създаване на общински консултативен съвет и излъчване на представител на общинско и областно ниво, който ще участва в експертните съвети при оценяване на достъпността до съответните обществени сгради.

- Г-н Христо Киров обеща в бюджета на общината за следващата година да се предвидят средства за обособяване на изнесен офис, отговарящ на всички изисквания за достъпност от хората със специфични потребности.

Областният управител г-н Марин Кавръков обеща на членове на клуба на инвалида, че ще направи коледен подарък- компютър, а кмета г-н Христо Киров съдействие при включване на интернет.

Дияна Дончева председател на управителния съвет на клуба на инвалида в Община Котел изрази искреното свое и на членовете на клуба желание тази кръгла маса „Слънце грее за всички” да е началото на изграждане на цялостна, ефективна стратегия на община Котел по отношение на хората със специфични потребности.

Photos

участници в кръглата маса участници в кръглата маса