» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Идеи за регионални програми за заетост бяха обсъдени на работна среща с областния управител

15 October 2014 14:47,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 967
Работна среща за заетостта

Работна среща за обсъждане на идеи за регионални програми за заетост и обучение през 2015 г. се проведе на 15.10.2014 г. в Областна администрация Сливен. Срещата бе инициирана от областния управител Валя Радева, във връзка със стартиралата процедура за представяне на предложения за програми, срокът за което е до 23.10.2014г.

Присъстваха Валя Радева – областен управител и домакин на срещата, Светла Стоянова – заместник-кмет на община Нова Загора, Детелина Адамова – заместник-кмет на община Котел, Петко Борисов – заместник-кмет на община Твърдица, Тихомира Димитрова – директор на дирекция „Бюро по труда” Сливен, Валентина Сердарска – и.д. директор на дирекция „Бюро по труда”, представители на КНСБ-Сливен, Регионална организация на инвалидите – Сливен и експерти от областната и общинските администрации.

Дискутирани бяха теми, свързани с вече реализирани регионални програми, тяхното протичане и резултатност.

В рамките на добра дискусия между страните се появиха различни нови идеи за предстоящото приемане на проектопредложения за програми на общинско и областно ниво.

 

Областна администрация Сливен напомня, че институциите и организациите, които имат разработени предложения за регионални програми за заетост и обучение за включване в НПДЗ-2015 година, е необходимо в срок до 23.10.2014 г. да ги представят в деловодството на Областна администрация Сливен (на хартиен и електронен носител, както и по електронна поща на следния адрес: governments@regionsliven.com ).

Поканата за представяне на регионални програми за заетост, с подробни указания за тяхното разработване – допустими дейности, приоритетните целеви групи, финансиране, критериите за оценка, както и Формуляр за кандидатстване, можете да намерите на интернет сайта на Министерството на труда и социалната политика, раздел „Документи, други документи”: http://www.mlsp.government.bg/bg/docs/indexothers.htm

Photos

Работна среща за заетостта