» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Семинар за доброволните формирования при бедствия се проведе в Областна администрация Сливен

23 October 2014 16:34,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 860
доброволни формирования

Областен семинар по въпроси за доброволните формирования за защита при бедствия и аварии се проведе на 23.10.2014 г. Мероприятието се проведе по препоръка на министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов, изпратена към областните управители в цяла България.

Семинара откри областният управител Валя Радева, която изрази своите очаквания за подобряване на защитата на населението след изграждането на добре организирани доброволни групи, сформирани в общините на региона. Тя изрази своята готовност за действие и съдействие според вменените й от Закона за защита при бедствията функции.

В семинара взеха участие служители на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, както и представители на общинските администрации на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Областният семинар бе проведен под методическото ръководство на комисар Стефан Маринов – началник на Областно управление „ПБЗН” – Сливен.

Участниците дискутираха „Национална програма за поетапно изграждане на самостоятелно действащи доброволни формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации в Република България за периода 2013-2020 г.”, като всички бяха достатъчно добре запознати с програмата и срещата премина с активен и резултатен диалог.

Photos

доброволни формированиядоброволни формирования