» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Членове на международна комисия гостуваха на областния управител

23 October 2014 17:48,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 881
среща с международната комисия

Представители на Европейската музейна академия и Форума за славянски култури бяха посрещнати на 23.10.2014г. от областния управител Валя Радева.

В качеството си на жури, оценяващо сливенската художествена галерия в надпревара за международна награда „Жива”, Масимо Негри, Бранислав Светозаревик и Симонида Милковик се срещнаха с областния управител на област Сливен, за да се запознаят с дейностите и сътрудничеството между Художествена галерия „Димитър Добрович” и Областна администрация Сливен.

Областният управител разказа за различни съвместни дейности, сред които се откроява реализиралият се преди няколко години проект за изложба на богатата колекция от икони, с която разполага галерията, в Москва. Там изложбата е пожънала невероятен успех, а основен принос за осъществяването й е активното съдействие от страна на Областна администрация Сливен.

Международното жури изрази пред областния управител добрите си впечатления от видяното до момента, обмениха се мнения и добри идеи за развитието и проявите, които могат да спомогнат за подобряването на културните институти в региона. Валя Радева сподели мнението на Масимо Негри, изразявайки готовността си за подкрепа на различни културни дейности за развиване на културата и сходни направления в региона, с цел създаване на нови възможности за младите хора да остават близо до родното си място и да не мигрират зад граница.

С пожеланието да се видят отново се разделиха комисията и областният управител. Тримата представители, които ще оценяват 13 музея от 9 различни държави изказаха своите добри пожелания за развитие на региона и страната ни, а областният управител им връчи символични подаръци за спомен от България.

Photos

среща с международната комисиясреща с международната комисия