» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Изложба по повод 180 години българска индустрия

24 October 2014 18:31,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 763
Султанският ферман

Изложба, посветена на текстилното производство се откри на 24.10.2014 г. в Регионален исторически музей Сливен. Директорът на музея Николай Сираков даде думата на кмета на Община Сливен Кольо Милев, който поздрави присъстващите и разказа за високите постижения, свързани с текстилната индустрия, с които Сливен може да се гордее. Думата бе дадена и на министърът на културата доц. д-р Мартин Иванов, който изрази задоволството си от новооткритата изложба и високата активност на институциите в посока развитие и опазване на културното наследство в област Сливен.

Други официални гости на откриването на изложбата бяха заместник-министърът на културата Виктор Стоянов, областният управител Валя Радева, председателят на Общински съвет – Сливен Мария Григорова, заместник-кметовете Румен Стоилов, Иван Манчев и Иван Петров, както и други официални лица, граждани и гости на града.

Сред експонатите бе изложено и копие от султанския ферман за фабриката на Добри Желязков. Откриването на тази изложба бе кулминацията в националните чествания за 180-годишнината от основаването българската индустрия. В дейностите по юбилея си партнираха Регионален исторически музей – Сливен, Община Сливен, Областна администрация Сливен със специалното съдействие на Министерство на културата. Като знак за признание, дарителите по инициативата на честванията получиха почетни плакети.

Photos

изложбаприветствиевръчване на плакетвръчване на плакет