» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител взе участие в среща на „Прозрачност без граници“

29 October 2014 10:09,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 703
Снимка

На 28.10.2014 г. областният управител Валя Радева взе участие в среща за официалното представяне на Методологията за оценка на Местната система за почтеност в България. Тя е разработена от Асоциация „Прозрачност без граници“ в рамките на проект „Регионален антикорупционен индекс“. Присъстваха представители на областните администрации, областните обществени съвети, общинските администрации-областни центрове, Националното сдружение на общините в Република България, национални медии.

Срещата в столицата даде възможност на участниците да се запознаят с основните насоки на предстоящата работа по разработване на Индекс на местната система за почтеност. Бяха обсъдени възможностите за съвместно сътрудничество в рамките на инициативата.

Индексът представлява комплексна оценка на съществуващите институции и механизми, които съдействат за развитието на почтена и предвидима местна политика и привлекателна за бизнеса икономическа среда. Изследването ще включва всички 28 общини в областните центрове в страната и ще обхваща периода 2015 – 2017 г.