» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител присъства на тържествено откриване на нова услуга на УНИЦЕФ България

30 October 2014 17:01,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 868
Символично рязане на лентичка към новия Център за майчино и детско здраве

Център за майчино и детско здраве бе официално открит на 30.10.2014 г. в Сливен. В заседателната зала на ДКЦ 2, Таня Радочай – представител на УНИЦЕФ-България, приветства присъстващите на събитието, като изрази своята благодарност към съдействието на Областна администрация Сливен, МБАЛ „Д-р Иван Селимински, Община Сливен и спонсори, с чиято подкрепа е изграден центърът.

Областният управител Валя Радева, която бе официален гост на събитието, се обърна към присъстващите, изразявайки удовлетворение от създаването на новата услуга. „Инвестицията в най-ценното ни – децата, гарантира тяхното по-добро бъдеще. Затова съм изключително удовлетворена от събитието, което ни събра днес – разкриване на центъра, и съм благодарна на УНИЦЕФ-България за партньорството в грижата ни за нашите деца.”

Иван Петров - заместник-кмет на Община Сливен, д-р Васислав Петров – директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, д-р Георги Георгиев – управител на МЦ „Д-р Г.В. Миркович”, представители на фирми-спонсори на услугата и други гости, помогнали за реализацията на проекта, посетиха тържественото откриване, за да поздравят организаторите и да пожелаят успех в развитието на Центъра за майчино и детско здраве.

Целта на проекта е Центърът да съдейства за подобряване на майчиното и детско здраве и насърчаването на ранно детско развитие чрез извършване на домашно посещения на бременни жени и семейства с деца до 3-годишна възраст. Основните дейности са здравна промоция, подкрепа на родителите и насърчаване на добри родителски практики за грижа, идентифициране на специфичните потребности на децата и семействата и ранна намеса.

Услугите ще се предоставят от квалифицирани медицински сестри и акушерки на територията на цялата област Сливен.

Photos

Откриване на Център за майчино и детско здравеОткриване на Център за майчино и детско здравеОткриване на Център за майчино и детско здравеОткриване на Център за майчино и детско здравеОткриване на Център за майчино и детско здравеОткриване на Център за майчино и детско здраве