» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие

07 December 2009 14:04,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1120
Заседание на комисията

На 07.12.2009 г. в сградата на Областна администрация – Сливен се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие под председателството на г-н Пейчо Пейчев – заместник областен управител на област Сливен.

На заседанието присъстваха членовете на комисията, г-жа Качарова – Началник отдел „Регионално развитие”, Областна администрация Сливен; г-н Кольо Колев – Директор на Дирекция „Регионална служба по заетостта” Бургас, г-жа Стамова – Дирекция „Регионална служба по заетостта” Бургас, г-жа Кирилова - Дирекция „Регионална служба по заетостта” Бургас и г-н Трошанов – технически експерт, Агенция по заетостта.

На заседанието на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет се за развитие се разгледаха и оцениха подадените от работодатели на територията на Област Сливен проекти по Национална програма „От социални помощи към осигуряване на заетост” /НП „ОСПОЗ/ за изпълнение на общополезни дейности и дейности на територията на предприятия без държавно и/или общинско участие.

Заместник областният управител г-н Пейчев уточни, че съгласно утвърдената по НП „ОСПОЗ” процедура, Комисията по заетост извършва оценка на проектите за съответствие с областните приоритети, като ги класира в рамките на определените средства отделени за областта и изпраща за окончателно одобрение в Агенцията по заетостта. Той информира, че съгласно писмо на Директора на Дирекция „РСЗ” Бургас при наличие на неусвоени средства в дадена община Постоянната комисия по заетост със свое решение може да пренасочи тези средства към друга община от региона.

В Областна администрация са постъпили проекти за област Сливен на обща стойност– 425 699 лв.

На своето заседание Комисията по заетост към Областния съвет за развитие одобри 7 проекта на Област Сливен за финансиране през 2010 година по Националната програма „От социални помощи към заетост”.

Одобрените проекти на работодатели от област Сливен за изпълнение на общополезни дейности и дейности на територията на предприятия без държавно и/или общинско участие, са Проект на Общинска администрация Сливен, Проект на “Делта –Колев и син”, Проект на МБАЛ"Д-р.Ив.Селимиски", Проект на Областна администрация Сливен, Проект на Общинска администрация Нова Загора, Проект на Общинска администрация Твърдица и Проект на Общинска администрация Котел.

В програмата ще бъдат обхванати социално слаби лица, Безработните лица се включват в няколко основни дейности – охрана, комунално-битови дейности, поддръжка на сгради и др.

Окончателно одобрение на проектите се получават в Агенцията по заетостта.

 

 

 

Photos

Заседание на комисиятаЗаседание на комисията