» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител Неджми Ахмед участва в официалното откриване на Център за ранно детско развитие

31 October 2014 17:49,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 712
Откриване на Център за ранно детско развитие

На 31.10.2014 г. в гр. Котел беше открита нова услуга в подкрепа на деца и семейства. Център за ранно детско развитие – Котел, е първият от подобен тип на територията на Сливенска област. Проектът, който се реализира в сътрудничество между Община Котел и УНИЦЕФ-България и спомоществователството на спонсори, предизвика голям обществен интерес. Гости на откриването на Центъра бяха Таня Радочай – представител на УНИЦЕФ-България, Неджми Ахмед – заместник областен управител на област Сливен, Мариела Байкова – заместник-кмет на Община Котел, спонсори и жители на града и общината.

„Вече има неопровержими научни доказателства, че мозъкът на детето се развива най-бързо през първите години от живота му. Затова и УНИЦЕФ се опитва да достигне до всички деца, дори най-трудно достижимите”, разясни Таня Радочай.

Заместник областният управител приветства присъстващите: „За мен е чест да съм сред вас днес, когато на територията на Община Котел официално се открива Център за ранно детско развитие. Това не е първата инициатива, в която УНИЦЕФ-България активно подкрепя четирите общини от област Сливен, създавайки и развивайки различни услуги за деца и семейства. Ето защо аз като заместник областен управител, изразявам признанието си към УНИЦЕФ-България за трайното и резултатно партньорство с Областна администрация Сливен и общините от региона.

Именно такъв повод ни е събрал и днес – откриването на Център за ранно детско развитие е поредната добра практика, която вече ще помага и на нуждаещи се жители от община Котел.

Имайки предвид, че най-ценното за всеки човек са децата, трябва да отчетем важността на Центъра за ранно детско развитие и това, че той ще обхване и подпомогне развитието в най-важната ранна детска възраст.”, каза Неджми Ахмед и пожела успех на новооткрития Център за ранно детско развитие.