Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Здравко Костадинов,ГЕРБ : Денят на народните будители е свят празник

01 ноември 2014 13:43, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1806
---

Представители на общинското ръководство на ГЕРБ в Сливен и на младежката организация се включиха в церемония в памет на сливенските будители, която се проведе на гроба на великия възрожденец Добри Чинтулов. Председателят на общинската организация на партията Здравко Костадинов и организационният секретар на МГЕРБ Силвия Маринова поднесоха венец. Цветя поставиха общинският съветник Галя Вучкова и председателят на ПГЕРБ Николай Колев.

 

Здравко Костадинов заяви след церемонията, че Денят на народните будители е свят празник, на който се прекланяме пред делото на предците ни, събуждали искрата на просвещението. „Техните имена са символ на духовно извисяване, пробуждане и издигане на националното самосъзнание на високо ниво”, каза Костадинов.

 

Отец Силвестър отслужи панахида в памет на сливенските будители. Събитието бе организирано от сдружение „Мати Болгария – Сливен”. Всички присъстващи поднесоха цветя и на гробовете на сливенските Мишо Тодоров, Димитър Табаков, Илия Цеков, Георги Арнаудов и Иван Апостолов.

 

Снимки

------------------