» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Здравко Костадинов,ГЕРБ : Денят на народните будители е свят празник

01 November 2014 13:43, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: GERB Sliven 9 years ago, number of readings: 1816
---

Представители на общинското ръководство на ГЕРБ в Сливен и на младежката организация се включиха в церемония в памет на сливенските будители, която се проведе на гроба на великия възрожденец Добри Чинтулов. Председателят на общинската организация на партията Здравко Костадинов и организационният секретар на МГЕРБ Силвия Маринова поднесоха венец. Цветя поставиха общинският съветник Галя Вучкова и председателят на ПГЕРБ Николай Колев.

 

Здравко Костадинов заяви след церемонията, че Денят на народните будители е свят празник, на който се прекланяме пред делото на предците ни, събуждали искрата на просвещението. „Техните имена са символ на духовно извисяване, пробуждане и издигане на националното самосъзнание на високо ниво”, каза Костадинов.

 

Отец Силвестър отслужи панахида в памет на сливенските будители. Събитието бе организирано от сдружение „Мати Болгария – Сливен”. Всички присъстващи поднесоха цветя и на гробовете на сливенските Мишо Тодоров, Димитър Табаков, Илия Цеков, Георги Арнаудов и Иван Апостолов.

 

Photos

------------------