» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител взе участие в честванията по случай 135-годишнината на МБАЛ "Д-р Иван Селимински"

01 November 2014 12:31,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 746
135 години МБАЛ "Д-р Иван Селимински"

На 31.10.2014 г. сливенската Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински”, отбеляза своята 135-годишнина и 215 години от рождението на своя патрон.

Редица мероприятия белязаха празника на болницата, а кулминацията бе в 18:30 ч. в сградата на Драматичен тестър „Стефан Киров”, където официални лица и гости от града, както и медицински специалисти от цяла България дойдоха, за да станат част ото официалното честване и да поднесат своите поздравления към ръководството и служителите на многопрофилната болница.

Министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков произнесе поздравително слово, с което даде началото на празничната вечер. Той даде много висока оценка за развитието на боницата и поздрави д-р Васислав Петров за успешното ръководство на лечебното заведение, което е факт въпреки трудностите.

Д-р Васислав Петров балгодари за високата оценка и за всеотдайността на колегите си, без които повереното му здравно заведение не би било на толкова високо ниво. Д-р Петров прочете доклад за развитието на болницата през 135-те години от създаването й.

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, областният управител на област Сливен Валя Радева, кметът на община Сливен, председателят на Общински съвет – Сливен Мария Григорова и други официални лица поздравиха ръководителя на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” и служителите на лечебното заведение за техните професионализъм и воля.

 

„За мен е голямо удоволствие да ви поздравя по повод 135-годишнина от създаването на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. Поглеждайки толкова назад във времето, единствено с гордост можем да си представяме колко поколения дължат живота и здравето си на служителите на областната болница.

Въпреки изпитанията в нелеката професия, която сте избрали, човеколюбието, вярата в непрестанните усилия за опазването на човешкия живот и здраве, винаги са били водещи работата ви. Ние – обикновените хора, го усещаме при всеки досег с вас – по този начин винаги ни карате да се чувстваме в сигурните ръце на професионалисти.

Без здравни заведения като МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, без всеотдайността на всеки един от работещите там, ние не бихме били толкова спокойни, че поверяваме най-ценното си – своето здраве и това на семействата си.

С благодарност към ръководството и служителите на болницата, пожелавам ви несломима воля, неизчерпаема енергия и здраве за вас и семействата ви.”, каза Валя Радева, като пожела и занапред високи постижения на болницата и служителите й.

 

Поздравителни адреси бяха отправени и поднесени от множество ръководители и служители на медицински заведения и организации от цялата страна. Събитието продължи с музикални изпълнения на деца от Детски комплекс – Сливен и завърши с изпълнения на Хайгашод Агасян, коитоотправи специален поздрав с негова авторска песен, посветена на представителите на най-хуманната професия.

Photos

Поздравление от министър НенковПоздравление от митрополин ИоаникийПоздравление от Валя РадеваВръчване на поздравителен адрес от областния управителД-р Васислав Петров Изпълнители от Детски комплекс - СливенХайгашод Агасян