» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Валя Радева поздрави новоизбрания председател на Областен детски съвет Сливен

06 November 2014 17:32,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 1130
Областен съвет на децата

На 06.11.2014 г. Областният съвет на децата – Сливен, излъчи свой нов председател. Заседанието се проведе в Областна администрация Сливен, в присъствието на областния управител Валя Радева, началникът на Регионален инспекторат по образованието – Сливен Бисерка Михалева, Ани Маринова – Младежки дом Сливен и експерти в сферата на образованието от общините в областта.

Валя Радева приветства децата – членове на съвета, като ги увери, че областният управител и служителите на Областна администрация ще продължават да подкрепят добрите инициативи, да насърчават младите хора в добрите им начинания и да ги напътстват, когато това е нужно.

След обсъждане, бе пристъпено към гласуване за избор на нов председател на Областния детски съвет. Присъстващите единодушно избраха за председател Дима Валентинова – ученичка от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович”, гр. Сливен. За неин заместник бе избрана Рада Георгиева.

Предложена бе нова длъжност към Областния детски съвет – „Връзки с медиите”. С това се ангажираха Неделина Павлова и Георги Георгиев.

След като бе изчерпан дневния ред на заседанието, областният управител Валя Радева връчи на Дима Валентинова „символ на властта” – медальон, символизиращ отговорността, която ще носи Дима с новата си длъжност.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Бисерка Михалева, поздрави новия председател на Областен детски съвет Сливен, като изказа своето задоволство от високата активност и заинтересованост на децата в съвета към въпроси, свързани с децата и техните възможности. Г-жа Михалева увери председателя и членовете на Съвета, че могат да разчитат на РИО – Сливен в каузите, които им предстои да защитават.

Ани Маринова от Младежки дом Сливен също поздрави децата, като изрази гордостта си, от това , че именно в област Сливен е учреден първият в България Областен детски съвет, който показва високо развитие и все повече активни членове и добри обществени отзиви.

В края на събитието, присъстващите си обещаха да си сътрудничат и да се учат едни от други, за да увеличават възможностите и да подобряват заедно живота на децата в областта.

Photos

Областен съвет на децатаОбластен съвет на децатаОбластен съвет на децатаОбластен съвет на децатаОбластен съвет на децата