Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание за зимната подготовка се проведе в Областна администрация Сливен

06 ноември 2014 17:33,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 826
Заседание за зимното поддържане

Заседание за готовността за предстоящия зимен сезон се проведе в Областна администрация Сливен на 06.11.2014 г. По покана на областния управител Валя Радева, общините от региона, институции, организации и фирми се събраха във връзка с подготовката на областта за зимния сезон 2014-2015 г. за да дискутират взетите превантивни мерки за свеждане до минимум на негативните последствия за населението и инфраструктурата при усложнена зимна обстановка.

Тодор Тодоров – началник сектор „Пътна полиция” към ОД МВР-Сливен информира, че ще бъдат засилени проверките за готовност на превозните средства за движение при зимни условия.

Стефан Маринов – директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Сливен, информира за пълната готовност на служителите от поверената му институция за подпомагане на общините и областния управител при необходимост. Маринов уточни, че се работи по предварително изготвените планове за защита при бедствия.

От Военно формирование 22 220 също изразиха своята готовност в случай на бедствия и аварии – при необходимост, структурата ще окаже помощ с високопроходима техника и хора.

От Областно пътно управление обясниха, че са проверени пътнопочистващите фирми и са въведени денонощни дежурства за следене на пътната обстановка.

Д-р Виолета Узунова – директор на Регионална здравна инспекция, уведоми областния управител, че са изготвени списъци на болните от областта, нуждаещи се от хемодиализа, като информацията е предадена на пожарната.

Д-р Василиса Симеонова – директор на Център за спешна медицинска помощ-Сливен докладва, че медицинските екипи и автомобили са в готовност.

Моника Сярова - директор на секретариата на БЧК Сливен, уточни, че БЧК Сливен разполага с актуализиран бедствен план и склад с топли дрехи, одеала, храни и стоки от първа необходимост.

Във връзка със стачната готовност и възможността ТЕЦ Сливен да преустанови дейността си, Величка Маринова от Регионален инспекторат по образованието – Сливен сигнализира, че училищата и останалите детски заведения в града не разполагат с алтернативно отопление. По случая с ТЕЦ Сливен, областният управител вече е изпратил писмо до Министерство на икономиката и енергетиката, ДКЕВР и НЕК.

Техниката и служителите на ВиК и КЕЦ Сливен и Нова Загора, са в готовност при евентуалното възникване на аварии.

По време на заседанието, всички присъстващи увериха председателя на Областния щаб – Валя Радева, че са взети всички необходими мерки според техните правомощия и ресурси, и че имат подготовка за реагиране при влошаване на метеорологичната обстановка.

Относно подготовката за предстоящия зимен сезон, областният управител Валя Радева ще изготви доклад, който ще бъде изпратен до Министерство на вътрешните работи.