» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител участва в отбелязването на Световния ден в памет на жертвите при ПТП

14 November 2014 16:46,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 1055
Ден в памет на жертвите при ПТП

На 14.11.2014 г., Професионалната гимназия по механотехника Сливен отбеляза Световния ден в памет на жертвите при пътно-транспортни произшествия, който се чества всяка трета неделя от месец ноември.

С раздаване на флаери, презентация на тема „Да бъдем внимателни на пътя“ и тестове на управление на МПС на симулатор премина отбелязването на събитието.

Директорът на гимназията – Татяна Минчева, приветства гостите – заместник областния управител Неджми Ахмед, представители на ОД на МВР Сливен, Областен отдел „Контролна дейност-ДАИ“ Сливен, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и представители на други отговорни институции.

Заключителната фаза на събитието бе ученическа надпревара по безопасно управление на МПС. Състезанието протече в два етапа – теоретична, с решаване листовки и изпълнение на практическо задание по управление на учебен автомобил по очертания полигон в двора на училището. Целта на организаторите е да насочат вниманието на младите шофьори към опасностите на пътя и важната роля на всеки участник в движението в превенцията на човешкия живот.

Най-добре представилите се в състезанието, бяха наградени за постиженията си, като призовете връчи заместник областния управител Неджми Ахмед.

Photos

Ден в памет на жертвите при ПТПДен в памет на жертвите при ПТПДен в памет на жертвите при ПТПДен в памет на жертвите при ПТПДен в памет на жертвите при ПТПДен в памет на жертвите при ПТПДен в памет на жертвите при ПТП