» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

BUY NOTHING DAY

28 November 2014 10:55,
Emission of: Humanitarian School 9 years ago, number of readings: 1998
buy nothing day

За пета поредна година учениците от Хуманитарна гимназия "Д. Дамянов" проведоха импровизирано телевизионно предаване, за да популяризират този малко познат в България ден. Тази година предаването се реализира съвместно с еколози от ОУ "Христо Ботев" и по тяхна инициатива е под надслов « От рециклиране към изкуство». Екипите от репортери на двете училища дискутираха по следните теми: Опаковките- наистина ли се нуждаем от тях?, Отпадъците- какво да правим с тях?, Какво означава да живеем по-добре, но с мярка?.

В ролята на репортери Ивелина и Камелия Екологови разказаха на присъстващите за историята на самия ден, в какво се крие неговия смисъл и представиха своите идеи за информационни брошури. Младите еколози от второ основно училище показаха как да използваме отпадъчните материали за направата на красиви и практични предмети за бита.

Присъстващите изгледаха различни видеоматериали по темата.

В края на предаването г-н «Зелена идея», призова учениците от двете училища да се включат в кампанията за събиране на пластмасови капачки, които ще се предадат за рециклиране и със средствата ще се закупят уреди, нужни на хората в неравностойно положение.

Младите хора се надяват със своята инициатива да привлекат повече съмишленици и заедно да допринесат за запазване на природните ресурси на Земята.

Photos

buy nothing daybuy nothing daybuy nothing daybuy nothing daybuy nothing daybuy nothing daybuy nothing day