» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Фото изложба „Спомени за миналото, памет за бъдещето”

15 December 2009 14:35,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1408
г-н Карабекиров и г-н Георги Илиев

На 14.12.2009 г. в Сливен в зала „Сирак скитник” бе открита фото изложба „Спомени за миналото, памет за бъдещето”.

Експозицията е дело на художник-фотографа Георги Илиев и е наречена „Спомен от миналото, памет за бъдещето". Тя включва фотоси от стари градски пейзажи, сгради, хора и събития, които са от личния архив на фотографа, на много граждани и стари картички.

На изложбата присъства заместник областният управител г-н Христо Карабекиров, експерта за връзки с обществеността г-жа Цветана Ненова, много приятели на Георги Илиев и граждани на Сливен.

В тази изложба, благодарение на един граждански акт на фотографа Георги Илиев, те стават достояние на по- широката публика.

В продължение на повече от 30 години, с изострения си нюх на професионален фотограф, той издирва, събира, съхранява тези фотографии. Някои са попаднали в полезрението на неговото семейство – чрез дядо му, който е известен сливенски адвокат в недалечното минало. Обяснимо е желанието на Георги Илиев събрания материал, или поне част от него, както е в случая, да бъде споделен и видян от повече сливенци.

Част от изложените фотография са били отпечатани на пощенски картички. Като пощенски гълъби са разнасяли образа на Сливен, с поздрави до близки и далечни места. Сега те стигнаха и до нас благодарение на съмишлениците и спонсорите виновни за тази фото изложба.

 

Photos

гости на изложбатагости на изложбата