» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Митрополит Иоаникий благослови новият областен управител Димитър Сяров

03 December 2014 11:56,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 872
Митрополит Иоаникий благослови новият областен управител Димитър Сяров

Първата среща с официално лице, която предприе новият областен управител, в желанието да получи благословия за предстоящите си ангажименти на областен управител, бе с Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий.

Дядо Иоаникий прие Димитър Сяров на скромна среща в Митрополията, където му сподели мисли за ценностите и правилният начин за преодоляване на изпитанията в живота. Димитър Сяров сподели, че също се ръководи от духовните добродетели по пътя си, като се надява моралът и вярата да ръководят действията и на останалите, от които зависи съвременната политика в страната ни.

Областният управител изказа своята почит към митрополит Иоаникий и Църквата, като увери Сливенския митрополит, че вратите на поверената му администрация са винаги отворени при нужда от подкрепа. Дядо Иоаникий получи и покана да гостува в институцията, в която от самото основаване на Сливенската областна администрация той е почетен гост и уважаван духовен учител на всеки областен управител.

Митрополитът и областният управител се разделиха с добри пожелания за предстоящите празници и с намерението да направят срещите си традиция.

Photos

Момент от срещата между митрополита и областния управител