Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Веска Вълчева поздрави спортното училище в Сливен

12 декември 2014 15:30,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 819
Снимка 1

На 12.12.2014 г. в зала „Зора“ се проведе официална церемония по повод 30-годишнината на Спортно училище „Димитър Рохов” – Сливен.

Сред официалните гости беше заместник областният управител Веска Вълчева. Тя приветства преподаватели и ученици от името на областния управител и от свое име. „Повод за всеобща гордост са постиженията на възпитаниците на училището през годините. Тези постижения са доказателство за упоритите съвместни усилия на ученици и преподаватели“, се казва в поздравителния адрес. Г-жа Вълчева пожела здраве, упоритост, целеустременост и още много награди, а българският химн да продължи да вдига на крака хората по целия свят. От името на областния управител тя прие плакет за изключителен принос в развитието и утвърждаването на спортното училище, връчен й от Наташа Иванова – директор на учебното заведение.

Гости на тържеството бяха представители на Община Сливен, Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Регионален инспекторат по образование – Сливен, директори на спортни училища от цялата страна, директори на сливенски училища и др. Присъстваха и наследниците на Димитър Рохов.

По време на церемонията отличия получиха учениците, постигнали най-добри резултати през 2014 г. Награди бяха връчени и на бивши изявени спортисти, треньори, учители и директори.

Спортно училище „Димитър Рохов“ е едно от водещите учебни заведения в страната съгласно класациите, които прави Министерството на младежта и спорта на основа на спечелени медали от международни и държавни първенства. През 2014 г. Божидар Андреев стана олимпийски шампион по вдигане на тежести на Младежките олимпийски игри в Китай. Бетина Темелкова стана вицеолимпийски шампион по джудо. Спортното училище е завоювало пет медала от световни първенства, девет медала от европейски първенства, 142 медала от републикански първенства. На световни първенства са участвали десет ученици, на европейски - 14, а на олимпиада - двама, които са завоювали два медала.

През настоящата учебна година в сливенското спортно училище се обучават 285 ученика в шест вида спорт – футбол, лека атлетика, борба, вдигане на тежести, джудо и самбо.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5