Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Евродепутатът Ева Паунова: Когато ГЕРБ е в управлението България е пример за финансова стабилност и разумна бюджетна политика

16 декември 2014 15:31, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1707
Ева Паунова

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова взе участие в дебат относно прегледа на правилата за икономическо управление в ЕС, известни като пакета от шест законодателни акта и пакета от два законодателни акта, който беше представен от Европейската комисия в края на ноември. Двата законодателни пакета бяха приети през 2011 г. и 2013 г. с цел намаляване на негативното влияние на кризата и засилване на надзора върху икономическите и финансови политики на държавите членки. "Когато ГЕРБ е в управлението България е пример за финансова стабилност и разумна бюджетна политика. За съжаление нереалистичните прогнози на предишното управление при съставянето на бюджета за тази година в комбинация с неадекватните действия по време на сътресенията в банковия сектор доведоха до излизане на дефицита извън допустимите рамки. Според действащите правила Комисията може да не констатира прекомерен дефицит, ако неговото превишаване се дължи на извънредни обстоятелства и стойността му е близо до ограничението. Надявам се при разглеждането на този въпрос да се отчете ангажимента на новото правителство към провеждането на необходимите реформи и направените стъпки към нормализация на публичните финанси“, коментира Паунова.

 

В своето изказване евродепутатът от ГЕРБ подчерта, че повтарянето на старите грешки със смекчаване на фискалните правила може да бъде избегнато единствено при наличието на надеждна и функционираща система, която да гарантира последователното им прилагане и да накара държавите членки да провеждат необходимите структурни реформи и ориентирана към стабилност фискална политика. Според Ева Паунова новата рамка е постигнала изключително положителни резултати по отношение на намаляването на нивата на бюджетните дефицити в държавите членки и дава възможност за достатъчно гъвкавост при временно отклонение от максимално допустимата стойност от 3% в извънредни ситуации. Българският евродепутат призова за еднакво третиране на малките и големи държави членки при установяването на прекомерни дефицити и апелира към Комисията обективно да отчита политическия ангажимент на държавите членки за провеждането на реформи и постигнатите от тях резултати.