» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител Камен Костов взе участие в годишното награждаване на 10-те най-добри спортисти в община Сливен

16 December 2014 20:59,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 851
10-те най-добри спортисти на община Сливен и официалните лица на награждаването

На тържествена церемония бяха наградени 10-те най-добри спортисти в община Сливен за 2014 година. Официалните лица на събитието, организирано от Община Сливен, бяха кметът на общината – Кольо Милев, председателят на Общински съвет Сливен – Мария Григорова, заместник областният управител Камен Костов и представители на спортни структури.

Божидар Андреев е спортист № 1 на Община Сливен за 2014 година. Той е състезател по вдигане на тежести при Армейски спортен клуб – „Сливен”. Има олимпийската титла на младежките олимпийски игри в гр. Нанджинг, Китай – категория 69кг. и европейски шампион в категория 77 кг. за кадети в гр. Чеханов, Полша. През 2014 година подобрява 11 републикански рекорда.

Второто място зае Бетина Темелкова – състезател по джудо при Спортна академия „Ставен”, сребърен медалист е от младежката олимпиада в Китай – категория 52кг. и от Европейското първенство по джудо в Гърция до 18 години – категория 52кг.

На трета позиция е Мартин Иванов – състезател по самбо при Спортна академия „Ставен” – бронзов медалист от световното първенство по самбо за мъже – категория 68 кг.

Четвърти е Демир Демирев – състезател по вдигане на тежести при Армейски спортен клуб „Стоте войводи”. Той заема 10-място на световното първенство по вдигане на тежести за мъже – категория 77кг.

На пето място е Александър Димитров – състезател по вдигане на тежести при Армейски спортен клуб „Стоте войводи”. Той печели 6-то място на европейското първенство за мъже – категория 77кг.

Под номер шест е Илинка Стоянова – състезател по самбо при Спортна академия „Ставен”. Тя е златен медалист от световното първенство по самбо до 17 години и златна медалистка от европейското първенство по самбо до 18 години – категория 65 кг.

Михаил Георгиев – състезател по борба при Армейски спортен клуб „Борба”, е на седма позиция. Той е класиран на 5-то място на световно първенство за младежи - категория 66 кг.

Осмото място е за Божидар Темелков – състезател по самбо при Спортна академия „Ставен”. Той е златен медалист от световното първенство по самбо категория 60 кг. до 17 години. Под номер девет се нареди Людмила Крумова – състезател по сумо при Спортна академия „Ставен”. Спортистката е сребърна медалистка от европейското първенство по сумо категория 60 кг. до 18 години.

Десети е Калоян Раднев – състезател по самбо при Спортна академия „Ставен”. Той е бронзов медалист от европейското първенство по самбо категория 73 кг. до 18 години. За най-добър треньор в община Сливен през 2014 година е определен Пламен Братойчев – треньор по вдигане на тежести при Армейски спортен клуб „Сливен” и личен треньор на отличеният за спортист № 1 на 2014 година Божидар Андреев.