Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова издаде заповед във връзка с предстоящата кампания за изкупуване на череши

16 май 2008 14:24,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1023

Разпореждането е на основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията във връзка с чл. 2, т. 7 и чл. 4 от Закона за подпомагане на земеделските производители. Съгласно него кметовете на общини трябва да определят местата на пунктовете за изкупуване и да ги представят до 23 май в Областна администрация – Сливен, Областна дирекция „Полиция" и в Регионалния отдел на Държавната агенция за метрология и технически надзор.

Изкупуването на череши ще се осъществява само в часовия интервал от 09:00 до 20:00 часа. Директорът на Областна дирекция „Полиция" трябва да осигури ежедневен контрол на пунктовете за изкупуване на череши. Кметовете на общини, кметовете на населени места и началниците на Районните полицейски управления трябва да организират засилена охрана на черешовите градини.

Областният управител препоръчва на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите и Регионалния отдел на Държавната агенция за метрология и технически надзор, съвместно с Областна дирекция „Полиция", да разработят графици за комплексни проверки на търговските субекти, посредници в изкупуването относно финансовите им задълженията към държавата, както и проверки на измервателните уреди по пунктовете.

Заповедта ще бъде поставена на видно място във всички населени места на територията на област Сливен. За нейното неспазване ще се търси административно-наказателна отговорност по АПК.