» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова издаде заповед във връзка с предстоящата кампания за изкупуване на череши

16 May 2008 14:24,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1026

Разпореждането е на основание чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията във връзка с чл. 2, т. 7 и чл. 4 от Закона за подпомагане на земеделските производители. Съгласно него кметовете на общини трябва да определят местата на пунктовете за изкупуване и да ги представят до 23 май в Областна администрация – Сливен, Областна дирекция „Полиция" и в Регионалния отдел на Държавната агенция за метрология и технически надзор.

Изкупуването на череши ще се осъществява само в часовия интервал от 09:00 до 20:00 часа. Директорът на Областна дирекция „Полиция" трябва да осигури ежедневен контрол на пунктовете за изкупуване на череши. Кметовете на общини, кметовете на населени места и началниците на Районните полицейски управления трябва да организират засилена охрана на черешовите градини.

Областният управител препоръчва на Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите и Регионалния отдел на Държавната агенция за метрология и технически надзор, съвместно с Областна дирекция „Полиция", да разработят графици за комплексни проверки на търговските субекти, посредници в изкупуването относно финансовите им задълженията към държавата, както и проверки на измервателните уреди по пунктовете.

Заповедта ще бъде поставена на видно място във всички населени места на територията на област Сливен. За нейното неспазване ще се търси административно-наказателна отговорност по АПК.