Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес в Областна администрация – Сливен се проведе заседание на комисията за подбор на кандидати за работа в областната

16 май 2008 09:08,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1143

Те са по утвърдената от министъра на труда и социалната политика програма „Старт на кариерата". Заседанието бе водено от зам.областния управител и председател на комисията Фатме Мустафова. Присъстваха представители на Дирекция „Районна служба по заетостта" – Бургас, четирите общини и бюрата по труда в областта, представители на КНСБ и Агенцията за регионално икономическо развитие.

Разгледани бяха двете постъпили молби за обявените работни места. Единият кандидат - Димитър Иванов, завършил Икономически университет - Варна, специалност “Европейска икономическа интеграция", бе номиниран за обявеното от Областна администрация – Сливен работно място в Дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността". Същият бе номиниран и за работното място, обявено от Общинска администрация – Сливен в Дирекция „Международно сътрудничество и европейска интеграция".

Другият кандидат - Красимир Неделчев, завършил Русенски университет „Ангел Кънчев", специалност „Информатика", бе номиниран за работното място, обявено от Областна администрация – Сливен за Дирекция „Административен контрол, регионално развитие, държавна собственост". Няма кандидати за останалите обявени работни места.

Слабият интерес към програмата бе отбелязан и от членовете на комисията. Според представителите на общините проблемът е свързан най-вече с факта, че младежите, завършващи висше образование не се завръщат в родните си места, а търсят реализация в големите градове. От Д"РСЗ" – Бургас посъветваха работодателите да определят по-широк обхват от специалности, за да могат да кандидатстват повече лица. Единодушното бе мнението, че е необходима по-голяма гъвкавост при прилагането на програмата и увеличаване на трудовото възнаграждение на включените лица.