» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Димитър Сяров се срещна със спасителя на трите изгубени деца

09 January 2015 12:46,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 805
Срещата между Димитър Сяров и Стефан Русев

По покана на областния управител Димитър Сяров, на 09.01.2015 г. в Областна администрация Сливен гостува Стефан Русев – спасителят на трите деца, които се изгубиха преди около месец в планината над гр. Сливен.

В началото на седмицата Стефан Русев получи националната годишна награда за граждански принос към работата на МВР. Той е човекът, открил трите деца – на 8, 7 и 5–годишна възраст, повече от 12 часа след като те са се изгубили на 13-ти декември 2014 г., отклонявайки се от „Хайдушката пътека”.

Поводът за срещата бе желанието на областния управител да се запознае с човекът, спасил сливенските деца, изслушвайки историята му от самия него.

Увереността на Стефан Русев, че Бог го е насочил да промени маршрута си в студената сутрин на 14-ти декември, даде повод разговорът да бъде насочен към вярата на съвременното общество.

„Аз съм уверен, че именно липсата на вяра, води до вземането на погрешни решения и недобър начин на живот. Когато нещо се прави с благородна и безкористна подбуда, то бива увенчано с успех!”, сподели областният управител. Димитър Сяров връчи на Стефан Русев поздравителен адрес, а Русев подари на областния управител Библия, която вече заема достойно място в неговия кабинет.

Сяров увери, че при необходимост винаги ще бъде на разположение на г-н Русев и на всеки друг достоен човек, на когото би могъл да помогне в добрите му начинания.

Част от поздравителния адрес на областния управител Димитър Сяров към Стефан Русев гласи: „Голяма чест за мен е да Ви поздравя за смелостта във Вашата доблестна постъпка – към спасените деца, техните родители и близки, но и към цялата общественост! Най-голямата награда, която някой би могъл да получи, е да знае, че е помогнал за спасяването на човешки живот!

Уверен съм, че Вашата постъпка е повод за гордост не само за мен и служителите на Областна администрация Сливен, но и за всеки жител в областта!

Отправям към Вас благодарност за това, че давате своя пример какъв трябва да бъде всеки един от нас, за да живеем по-добре, помагайки на хората в нужда и живеейки в мир със себе си и околните! ".

Photos

Димитър Сяров връчи поздравителен адрес на Стефан Русев Разговорът между Сяров и РусевСтефан Русев подарява Библия на Димитър Сяров