» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Скъпи спомени за поета и човека Дамян Дамянов

15 January 2015 21:41,
Emission of: Humanitarian School 9 years ago, number of readings: 1762
среща с връстници на Д. Дамянов

„Скъп спомен ще оставят в мен другарите, които толкова са ми помагали. Това е второто ми богатство след стиховете, а може би по-голямо от тях.”

Дамян Дамянов

 

Под този надслов в навечерието на 80-годишния юбилей на Дамян Дамянов, патрона на Хуманитарна гимназия, премина срещата с връстници на поета. На 15 януари 2015 г. в Мултимедийната зала на гимназията, скъпи гости за учители и ученици, бяха поетът Сава Пеев и художникът Симеон Султанов, които споделиха непубликувани стихотворения на поета. Техните непосредствени спомени за Дамян Дамянов и семейството му представиха пред аудиторията Дамян Дамянов не само като творец, а и като съученик, другар и незаменим Човек. Г-н Султанов и г-н Пеев се обърнаха към учениците с пожелание да бъдат достойни следовници на Дамян Дамянов, както и да участват активно в културния живот на град Сливен.

Photos

среща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамяновсреща с връстници на Д. Дамянов

Video

среща с връстници на Д. Дамянов