» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Обобщена информация във връзка с падналите валежи на територията на област Сливен до 01.02.2015 г.

02 February 2015 16:16,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 624
Областна администрация Сливен

Във връзка с падналите през последните дни валежи от дъжд, от общинските администрации в област Сливен до областния управител бе изпратена следната информация:

 

Община Сливен:

В резултат на вятър със скорост над 20 м/сек., има нанесени материални щети по сгради в с. Стара река. Едновременно с ураганния вятър са измерени и дъждове с количество около 42 л/кв.м., нанесли значителни щети по част от инфраструктурата на територията на град Сливен и други населени места в общината.

По поречието на р. Асеновска има щети, породени от ерозия (в урбанизираната територия на местността „Кироолу”), пропадане на участък от пътя (между I-ви и II-ри предачен цех в посока с. Бяла), където има и увреден далекопровод. В разговор с представители на EVN, областният управител е получил уверение, че спиране в електрозахранването на града няма да има, a проблемът с далекопровода ще бъде отстранен при първа възможност.

Подкопани са устоите на моста на р. Асеновска до Аптечно предприятие, както и на комуникации южно от Дамарски мост.

В селищно образувание „Селището” са наводнени частни имоти.

На територията на гр. Сливен и селата Биково, Тополчане, Стара река, Жельо войвода, Злати войвода и Крушаре са наводнени частни имоти и прилежаща инфраструктура. За тези населени места е обявено „Бедствено положение”.

 

Община Нова Загора:

Речните корита са в сравнително добра проводимост, а всички потенциално опасни язовири са проверени и е установено дорбо техническо и експлоатационно състояние – изправни стени, основни изпускатели и твърди преливници.

Във връзка с получените прогнози за нови валежи, са взети необходимите мерки и са предупредени всички кметове на населени места в община Нова Загора да извършват ежедневни проверки на водните обекти.

 

Община Котел:

Наводнени са имоти в с. Нейково, с. Катунище, гр. Котел, земеделски земи в с. Градец. Активирани са свлачища по общински път от Моллов мост към с. Нейково и по главния път Котел-Омуртаг.

Застрашен е електропровод в района на с. Градец и трафопост в района на с. Тича.

 

Община Твърдица:

По поречието на р. „Блягорница” са заляти части от земеделски имоти. За други щети не се съобщава.