» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Комисията отчете актуалното състояние на военните паметници в област Сливен

06 February 2015 16:44,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 779
Областна комисия "Военни паметници"

На 06.02.2015 г. от 11 ч. в конферентната зала на Областна администрация се проведе заседание на Областната комисия „Военни паметници”. Заседанието откри заместник областният управител Веска Вълчева.

Заседанието на комисията се проведе във връзка с докладите на общините за настъпили промени в актуалното състояние или местонахождение на вече регистрирани в Областния регистър „Военни паметници” и постъпила информация от общините за изградени нови военни паметници – два на територията на община Сливен и един в община Твърдица.

След тези допълнения, общият брой на военните паметници в област Сливен ще е 99.

По време на заседанието представители на общините докладваха за постъпили промени в актуалното състояние на вече регистрирани военни паметници, представител на община Сливен докладва и конкретно за инвестиционните намерения на общината по отношение на паметника на VI-ти Артилерийски полк за 2015 г.

Ново заседание на Областната комисия „Военни паметници” ще бъде свикано при настъпването на промени в актуалното състояние или местонахождението на някой от обектите, регистрирани е Областния регистър „Военни паметници”.