» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Димитър Сяров участва в честването на Освобождението в Сливен

03 March 2015 13:20,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 684
Честването на Освобождението в Сливен

На 03.03.2015 г., с военни почести и издигането на българския трибагреник започна честването на Трети март в Сливен. В присъствието на министър Десислава Танева, народните представители Мария Белова, Таско Ерменков и Иван Славов, областният управител Димитър Сяров, граждани и гости на града, бе поднесено приветствено празнично слово от кмета на общината – инж. Кольо Милев, след което Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий отслужи панихида в памет на загиналите войни и отправи благодарствен молебен в съслужие със свещеници.

Други официални гости на празничното честване бяха председателят на Общински съвет Сливен Мария Григорова, началникът на ОД МВР Чавдар Божурски, началникът на РИО Сливен – Бисерка Михалева. Своята почит към освободителите отдадоха и общински съветници, ръководители и представители на политически партии и неправителствени организации, ръководители и ученици от сливенски училища, граждани и гости на Сливен.

По традиция, след официалната церемония, стартира лекоатлетическата щафета „Освободител”, в която се включиха деца от различни училища в града.

В 12:30 ч. Художествената галерия „Димитър Добрович” откри тематична фотоизложба „България в блясък – владетели и дворци на Третото българско царство”.

Photos

Честването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в СливенЧестването на Освобождението в Сливен