Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес 22 май от 15:00 часа в залата на Областна администрация – Сливен беше представен здравния компонент на проект ”Подобряване на състояние

22 май 2008 17:23,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1090
111

В срещата взеха участие проф. д-р Ивайло Търнев-експерт по проекта, Дора Петкова-експерт по PHARE 2005 „Здравеопазване"и представител на консорциум Бернар Брунс Интернешънъл, Христина Чолакова-Областен управител, Фатме Мустафова-зам.областен управител, зам. кмета на Община Котел, експерт по въпросите на здравеопазването от община Сливен, представители на РЦЗ, РИОКОЗ, Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести, лекари-специалисти, представители на НПО и здравни медиатори.

От експозето на проф. Търнев, стана ясно, че Област Сливен е определена за една от 6-те целеви региона по проекта, а също и че целите на компонента „Здравеопазване" са свързани с подобряване здравните програми за етническите малцинствени групи и други групи в неравностойно положение; подпомагане изпълнението на програма за скрининг и ранна диагностика на туберкулоза, онкологични, сърдечно-съдови и наследствени заболявания с мобилно оборудване; допълнително обучение за здравни специалисти, социални работници и НПО за работа с ромски общности. Беше подчертано, че проекта ще се изпълнява в цялата област, а не само в големите градове на областта, като за реализацията ще се разчита на координатор, който ще бъде избран с конкурс(http://ecip-bg.org/anouncements.php) и на здравните медиатори, които са 6 за Община Сливен и един за Община Нова Загора.

Бенефициенти по проекта са Националния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси към Министерски съвет и Министерство на здравеопазването.

Консорциум Бернар Брунс Интернешънъл, предоставя техническата помощ за изпълнението на компонента „Здравеопазване" на този проект, който е с продължителност 15 месеца и ще приключи в края на май 2009 г.

Снимки

222