» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Днес 22 май от 15:00 часа в залата на Областна администрация – Сливен беше представен здравния компонент на проект ”Подобряване на състояние

22 May 2008 17:23,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1108
111

В срещата взеха участие проф. д-р Ивайло Търнев-експерт по проекта, Дора Петкова-експерт по PHARE 2005 „Здравеопазване"и представител на консорциум Бернар Брунс Интернешънъл, Христина Чолакова-Областен управител, Фатме Мустафова-зам.областен управител, зам. кмета на Община Котел, експерт по въпросите на здравеопазването от община Сливен, представители на РЦЗ, РИОКОЗ, Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести, лекари-специалисти, представители на НПО и здравни медиатори.

От експозето на проф. Търнев, стана ясно, че Област Сливен е определена за една от 6-те целеви региона по проекта, а също и че целите на компонента „Здравеопазване" са свързани с подобряване здравните програми за етническите малцинствени групи и други групи в неравностойно положение; подпомагане изпълнението на програма за скрининг и ранна диагностика на туберкулоза, онкологични, сърдечно-съдови и наследствени заболявания с мобилно оборудване; допълнително обучение за здравни специалисти, социални работници и НПО за работа с ромски общности. Беше подчертано, че проекта ще се изпълнява в цялата област, а не само в големите градове на областта, като за реализацията ще се разчита на координатор, който ще бъде избран с конкурс(http://ecip-bg.org/anouncements.php) и на здравните медиатори, които са 6 за Община Сливен и един за Община Нова Загора.

Бенефициенти по проекта са Националния съвет за сътрудничество по етнически и демографски въпроси към Министерски съвет и Министерство на здравеопазването.

Консорциум Бернар Брунс Интернешънъл, предоставя техническата помощ за изпълнението на компонента „Здравеопазване" на този проект, който е с продължителност 15 месеца и ще приключи в края на май 2009 г.

Photos

222