Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представители на 14 страни, участващи в ХII Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”, бяха гости днес, 22 май,

22 май 2008 09:21,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 990
333

Малките танцьори и техните ръководители бяха приветствани от областния управител Христина Чолакова, която ги увери, че по време на пребиваването си в Сливен ще се срещнат много нови приятели. Малките танцьори получиха от г-жа Чолакова подаръци, които ще им напомнят за Сливен и България.

Над 1200 деца участват в тазгодищния фестивал, който се провежда под патронажа на министъра на културата. Фестивалната програма започна на 21 май. Тя включва дефиле на съставите по главната улица, посещения на културните институти в града, концертна програма на част от съставите на площад "Хаджи Димитър" и гостуване на останалите в различни селища на общината. Утре ще се проведе „Училище по танц" и кръгла маса, посветена на фолклора. На 24 май децата ще участват в ритуала по издигане на националното знаме и в празничната програма, посветена на делото на Кирил и Методий, където ще представят и българските хора, научени в „Училището по танц".

Снимки

444