» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Представители на 14 страни, участващи в ХII Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”, бяха гости днес, 22 май,

22 May 2008 09:21,
Emission of: District Sliven 16 years ago, number of readings: 989
333

Малките танцьори и техните ръководители бяха приветствани от областния управител Христина Чолакова, която ги увери, че по време на пребиваването си в Сливен ще се срещнат много нови приятели. Малките танцьори получиха от г-жа Чолакова подаръци, които ще им напомнят за Сливен и България.

Над 1200 деца участват в тазгодищния фестивал, който се провежда под патронажа на министъра на културата. Фестивалната програма започна на 21 май. Тя включва дефиле на съставите по главната улица, посещения на културните институти в града, концертна програма на част от съставите на площад "Хаджи Димитър" и гостуване на останалите в различни селища на общината. Утре ще се проведе „Училище по танц" и кръгла маса, посветена на фолклора. На 24 май децата ще участват в ритуала по издигане на националното знаме и в празничната програма, посветена на делото на Кирил и Методий, където ще представят и българските хора, научени в „Училището по танц".

Photos

444