Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков съобщава, че временно е затворен пътя Петолъчката – Котел.

18 януари 2010 16:42,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1284
сняг

На 18.01.2010 г. в Областна администрация се получи информация от „Оперативен комуникационно- информационен център” на ТД „Гражданска защита”- Сливен, относно прогнозата за времето на 19.01.2010 г.

Областният управител г-н Марин Кавръков се запозна с информацията за предстоящото влошаване на времето. Всички отговорни институции трябва да предприемат необходимите мерки за намаляване на евентуалните последствия за населението.

С продължаващите снеговалежи до края на деня и през следващото денонощие обстановката в Източна България и Предбалкана още ще се усложнява. В Западна България валежите ще са слаби, а през деня и ще спират. Но в Източна ще има условия за по-значителни количества и образуване на снежна покривка до 15-20, см., а в комбинация с вятър до 15-20 м/сек от север, ще има и навявания

По високопланинските проходи ще има виелици и условия за навявания. Максимална температура на 1200 метра - около минус 4°, на 2000 метра - около минус 9°.

По данни на МЦ-ВВС:

Валежи от сняг. Нова снежна покривка: в западните райони 5-10 см., в централните райони 10-15 см., в източните райони и планините 15-20 см. В Източна България има условия за снегонавявания. Видимостта ще бъде намалена по валеж до 300-1000 м. Вятърът ще е от северозапад-север, 4-7 м/с, в Източна България, 7-10 м/с, по Черноморието, 10-12 м/с, с пулсове до 18 м/с.

 

Минимални температури: между - 6 и -1 градуса.

Максимални температури: между - 4 и 1 градуса.

 

 

При възникване на бедствена ситуация, моля своевременно да се уведомява Оперативния дежурен в ОКИЦ на „Гражданска защита”-ОУ- Сливен.

Телефон: 044 633 112 / Факс: 044 639 112

Е – mail: okic-sl@cp.government.bg

Областният управител г-н Марин Кавръков препоръчва на гражданите, транспортните и туристически фирми да се въздържат от пътуване поне няколко дни, а ако това е невъзможно да подготвят транспортните средства за предстоящите влошени метеорологични условия.

Областният управител г-н Марин Кавръков съобщава, че временно е затворен пътя Петолъчката – Котел. Има заледени участъци между с. Мокрин и с. Градец. Участъкът се почиства с хора и техника. Създадена е организация, която да облекчи придвижването по планинския път.