» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Димитър Сяров отправи приветствие на откриването на Национален събор на БМЧК в Сливен

20 March 2015 18:55,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 740
Областният управител Димитър Сяров отправи приветствие на откриването на Национален събор на БМЧК в Сливен

На 20.03.2015 г. в Сливен започна Национален събор на Български младежки червен кръст, на който присъстваха повече от 140 делегати и щатни специалисти на БМЧК от цялата страна. На официалното откриване председателят на БМЧК Кристиян Пеняшки поздрави присъстващите и даде думата на официалните гости на събитието. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий благослови начинанието и изрази своята гордост и радост от това, че именно в Сливен през 1878 г. е създадено първото дружество на Червения кръст от тогавашния митрополит Серафим. Дядо Иоаникий изрази надеждите си младите червенокръстци да продължат да се развиват и да приобщават към себе си и нови съмишленици в своите добри дела.

Областният управител също приветства младежите по повод откриването на Националния събор. Димитър Сяров изрази вълнението си с благодарност към всички, които даряват своето време, труд и знания в полза на нуждаещи се хора от всички възрасти, раси и религии. „Благодарение на ръководството, членовете и доброволците в БЧК и БМЧК, хора с различни нужди и проблеми получават подкрепата, от която имат нужда, а обществото получава вашия пример, към който да се стреми“, каза областният управител.

На откриването на форума присъстваха председателят на БЧК Христо Григоров, генералният директор доц. д-р Красимир Гигов, заместник генералният директор д-р Славита Джамбазова и други членове на Националния съвет на БЧК, представители на ръководството и членове на БЧК Сливен, началникът на Регионален инспекторат по образованието Бисерка Михалева, директорът на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, кметът на община Твърдица Атанас Атанасов, заместник-кметът на община Нова Загора – Ивайло Енев, представители на общините в област Сливен, ръководители и служители в множество институции от града и региона.

Националният събор на Български младежки червен кръст ще продължи до 22.03.2015 г., като на днешната сесия БМЧК ще направи отчет за дейността си, а утре ще бъде избрано ново ръководство за следващия мандат. На него се полага и отговорността да изработи и приеме Стратегия за развитието на БЧМК до 2020 г.

Photos

Приветствие от Дядо ИоаникийНационален събор на БМЧКНационален събор на БМЧКНационален събор на БМЧКНационален събор на БМЧК