Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Съобщение на Дирекция «Консулски отношения» на МВнР относно издаване на лични документи

21 януари 2010 15:02,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1201

Дирекция „Консулски отношения” на Министерство на външните работи информира, че Министерство на вътрешните работи официално обяви датата 29 март 2010 г. като начало за прием на заявления за издаване на лични документи от новия вид.

В тази връзка, считано от 15 февруари 2010 г. дипломатическите и консулски представителства на Република България в чужбина ще преустановят приемането на заявления за издаване на български документ за самоличност – паспорт, като по искане на българския гражданин може да се издава Временен паспорт или Временен паспорт за завръщане в Република България.

След 15 февруари 2010 г. българските представителства в чужбина ще продължат да приемат само заявления за издаване на лична карта и свидетелство за управление на МПС, но не и на паспорт.

От 29 март 2010 г. в дипломатическите и консулски представителства на Република България в чужбина, в които има изградени биометрични гишета, ще започне прием на заявления за издаване на лични документи от новия вид.

В представителствата, където до момента не са изградени подобни гишета, ще продължи приема на заявления за издаване на документи за самоличност – лична карта и свидетелство за управление на МПС, но не и на паспорт. В тези представителства, по желание на българския гражданин, се издава Временен паспорт или Временен паспорт за завръщане в Република България.