» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Съобщение на Дирекция «Консулски отношения» на МВнР относно издаване на лични документи

21 January 2010 15:02, Cvetana Nenova
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 755

Дирекция „Консулски отношения” на Министерство на външните работи информира, че Министерство на вътрешните работи официално обяви датата 29 март 2010 г. като начало за прием на заявления за издаване на лични документи от новия вид.

В тази връзка, считано от 15 февруари 2010 г. дипломатическите и консулски представителства на Република България в чужбина ще преустановят приемането на заявления за издаване на български документ за самоличност – паспорт, като по искане на българския гражданин може да се издава Временен паспорт или Временен паспорт за завръщане в Република България.

След 15 февруари 2010 г. българските представителства в чужбина ще продължат да приемат само заявления за издаване на лична карта и свидетелство за управление на МПС, но не и на паспорт.

От 29 март 2010 г. в дипломатическите и консулски представителства на Република България в чужбина, в които има изградени биометрични гишета, ще започне прием на заявления за издаване на лични документи от новия вид.

В представителствата, където до момента не са изградени подобни гишета, ще продължи приема на заявления за издаване на документи за самоличност – лична карта и свидетелство за управление на МПС, но не и на паспорт. В тези представителства, по желание на българския гражданин, се издава Временен паспорт или Временен паспорт за завръщане в Република България.