Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът на Руската Федерация Владимир Путин благодари на министър Найденов за акцията срещу незаконната водка

22 януари 2010 13:05,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1053
земеделски министър

Премиерът на Руската федерация Владимир Путин благодари на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов за успешно проведената акция срещу нелегалния износ на фалшива водка с търговска марка „Столичная” от страната ни. Това стана ясно на среща на министър Найденов със съветника на кмета на гр. Москва Юрий Лужков и бивш посланик на Руската федерация в България Н. Пр. Анатолий Потапов, на която той връчи официално благодарствено писмо и подарък.

„Правителството работи за пресичане на нелегалното производство на спиртни напитки”, заяви министър Найденов. Той увери, че ще продължат проверките. „Благодарим за проведената акция и за подкрепата. Уверен съм, че заедно ще се справим с контрабандата”, каза Анатолий Потапов.

На 12 януари т. г. при проверка в изба „Бахкус 4” в гр. Каспичан бяха открити 14 500 бутилки водка, джин, бренди и ракия без бандерол и 35 000 празни опаковки тип „кен” за водка „Столичная”. Производството и предлагането на пазара на този тип водка от фирмата е незаконно, тъй като правата за тази дейност се държат от Руската федерация. Проверката констатира, че същата фирма е осъществила износ на 52 хиляди кен опаковки за Сирия, през 2008 г.

Проверката бе част от акция, насочена срещу производството на фалшив алкохол и се проведе от Изпълнителната агенцията по лозята и виното и Министерство на земеделието и храните, съвместно с Агенция „Митници”. В акцията участваха и служители от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” ,сектор „Контрабанда”.

 

 

Дирекция

„Връзки с обществеността и протокол”

 

Снимки

земеделски министър