» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Димитър Сяров беше гост на областен образователен форум

27 April 2015 16:30,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 687
Панорама на образованието 2015

На 27.04.2015 г. започна двудневната „Панорама на образованието – 2015”, организирана от Регионален инспекторат по образованието – Сливен и Център за кариерно ориентиране – Сливен.

В рамките на тази инициатива, профилираните и професионалните гимназии, както и средните училища в област Сливен, ще имат възможността да представят своите постижения, специалности и предложения за всички седмокласници и осмокласници и техните родители, за да бъдат те оптимално информирани за възможностите за последваща реализация. Тази година участие взима и инженерно-педагогическият филиал – Сливен към Технически университет и сливенският Филиал на Медицински университет Варна.

Събитието бе открито от началника на РИО Сливен г-жа Бисерка Михалева, след което към присъстващите бяха отправени музикални поздрави група „Монолог“ от ХГ „Дамян Дамянов“ – Сливен, от ученика от ОУ „Братя Миладинови“ – Сливен Мишо Мишев, както и от ученици от паралелки със ЗИП по хореография от СОУ „К. Константинов“ – Сливен.

Гости на откриването бяха областният управител Димитър Сяров, директорът на Дирекция „Бюро по труда” Сливен Тихомира Димитрова, представители на общините и бизнеса в региона, браншови организации и заинтересовани граждани. След официалното откриване, областният управител разгледа представянето на всяко едно училище и използва възможността да разговаря с учениците, учителите и директорите на представените учебни заведения.

Всички директори на професионални гимназии в гр. Сливен получиха грамота за успешно участие на учебното заведение в два проекта, администрирани от Министерство на образованието и науката, а г-жа Бисерка Михалева получи грамота от министър на образованието „За принос в професионалното образование в област Сливен”.

Отваряйки прикачения файл, можете да се запознаете със списъка на изявените ученици от област Сливен в национални състезания и конкурси през текущата учебна година.

Photos

Панорама на образованието 2015Панорама на образованието 2015Г-жа Михалева получава своята грамота за принос Изпълнение на Мишо МишевПанорама на образованието 2015Панорама на образованието 2015Панорама на образованието 2015Панорама на образованието 2015

Files

наградени ученици [45.0KB]

Microsoft Word Document