Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кристин Баджева от ХГ „Д. Дамянов” гр. Сливен, на Националната олимпиада по Български език и литература в гр. Шумен

27 април 2015 21:47,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 9 години, брой четения: 2342
Успех!

На 25.04.2015 г. в гр. Шумен СОУ „Йоан Екзарх Български” отвори врати като училище домакин на XXXIV Национална олимпиада по Български език и литература за учениците от XII клас. На 24.04.2015 г. програмата на олимпиадата бе наситена с разнообразни мероприятия като посещение на символа на град Шумен – Мадарския конник и комплекса мемориал „1300 години България” на Шуменското плато.

В 18:00 часа Националната олимпиада бе тържествено открита в зала „Форум” на хотел „Шумен”. Представена бе на участниците изпитната комисия от професори и доценти от СУ „Кл. Охридски”, Шуменски университет, Югозападен университет – Благоевград, с председател на комисията доц. Бойко Пенчев. Всеки участник получи сертификат за престижното си участие. Интерпретативните съчинения бяха поставени в три варианта.

Участничката Кристин Баджева, с ръководител главен учител по български език и литература Катя Тахчиева от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” гр. Сливен заяви своето участие в престижната олимпиада като писа по интерпретативно съчинение „Събитие и всекидневие в Ботевата поезия”.

Желаем на Кристин успех в класацията на олимпиадата!

Снимки

Успех!Успех!Успех!