» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Димитър Сяров приветства художничката Селма Тодорова на откриването на "Реинкарнации II"

29 April 2015 09:56,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 840
"Реинкарнации II"

На 28.04.2015 г. в 17:30 ч. в зала "Сирак Скитник" в Сливен беше открита изложбата на художничката Селма Тодорова "Реинкарнации II". Няколко месеца след първото показване на картините в кюстендилската художествена галерия, произведенията на изкуството, пресъздаващи различни превъплъщения през погледа на Селма Тодорова са в Сливен, където още в деня на откриването си събраха погледите на стотици ценители. Над 50 платна, предимно портрети, участват в експозицията. Много от тях вече принадлежат на частни колекции и са на разположение на посетителите на Художествена галерия Сирак Скитник само в рамките на месец май.

Сред официалните гости бяха кметът на община Сливен Кольо Милев и областният управител Димитър Сяров, който изказа вълнението си от това, че има възможността да се докосне на живо до платната от "Реинкарнации II". "Като човек, роден и израснал в Сливен и познаващ отблизо българската история, много се вълнувам, гледайки портрета на Хаджи Димитър, Гено Димитров и други исторически личности, пресъздадени от Вас! Когато гледам тази картина, имам усещането, че именно това е бил истинският образ на Димитър Асенов", каза областният управител, засвидетелствайки уважението си към таланта на Селма Тодорова.

Експозицията се организира в чест на 25-годишнината от дипломатическите отношения на България и Израел. Платната са на разположение на ценителите от областта до края на месец май.

"Много ме радва фактът, че в Сливенска област има толкова ценители на изкуството и това е причината ние, представляващи държавата, да правим всичко възможно за създаване на все по-добри условия за запазването и развитието на културата и в четирите общини. Хората са будни, интелигентни и винаги се наблюдава голяма посещаемост на фестивалите, концертите и театралните постановки, както и на събитията, насочени към най-малките. Убеден съм, че в Областна администрация Сливен, съвместно с общините, ще продължаваме да работим в тази насока, за да сме максимално полезни на гражданите в Сливенска област", допълни след официалното откриване Димитър Сяров.

Photos

Певицата Тория поздравява присъстващитеОбластният управител поздравява Селма Тодорова"Реинкарнации II"