Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков и зам. областният управител присъстваха на 32-то заседание на Общинския съвет Котел

29 януари 2010 17:11,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1261
г-н Марин Кавръков

Днес 29.01.2010 г. областният управител г-н Марин Кавръков и зам. Областният управител г-н Христо Карабекиров присъстваха на 32-то заседание на Общинския съвет Котел.

На заседанието областният управител информира общинските съветници за позициите на областна администрация и направеното за запазването на МБАЛ „Котел” и Специализираната болница за рехабилитация. Г-н Марин Кавръков призова общинските съветници и служителите на община Котел да работят в насока към отделяне на МБАЛ в отделна сграда, която да бъде по- малка, но модерно оборудвана. В същото време специализираната болница за рехабилитация да увеличи обема на своята дейност, чрез ползване на цялата сграда.

Областният управител г-н Марин Кавръков насочи вниманието на общинските съветници и към други два проблема: свободно пуснатите коне в региона на гр. Котел и с. Градец, които са причина за няколко пътно – транспортни произшествия.

Беше обърнато внимание за окончателното прекратяване отглеждането на свободно отглеждане на полу- диви прасета. Областният управител предупреди, че ще се налагат най- строги санкции при неспазване на забраната за отглеждане.

Г-н Марин Кавръков препоръча да се избърза с имунизацията против морбили, защото община Котел няма да се размине с този проблем.

Областният управител представи пред общинските съветници възможностите на жителите на община Котел да отглеждат биволи, като за това ще получат финансиране от правителството на Долна Селезия.