Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Инициатива на областният управител г-н Марин Кавръков за предоставяне на медицински услуги в община Твърдица.

29 януари 2010 17:15,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1431

Днес по инициатива на областният управител г-н Марин Кавръков във връзка с оперативни цели и задачи за 2010 година на областна администрация – Сливен се проведе среща в гр. Твърдица с представители на Център за спешна медицинска помощ, Регионален център по здравеопазване, Регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве, г-н Иван Петров - общински съветник от ГЕРБ Твърдица, зам. кметът на община Твърдица Любомир Леонов и представител на общинската служба по строителство г-жа Надежда Топчева.

Населението на общината към края на 2004 година е 16 670 души. Административният център е гр.Твърдица с население 6 900 души. На този етап освен общо практикуващите лекари няма болница или център за предоставяне на медицински услуги.

На срещата беше обсъждано възможността за оборудване на спешен кабинет към съществуващия център за спешна помощ съответстващ на здравно-демографските реалности и изискванията за предоставяне на качествени медицински услуги.

Ръководството на община Твърдица се ангажира с изготвянето на проекта и ремонта на съществуващите помещения в бившата общинска болница, а д-р Василиса Симеонова обеща съдействие при осигуряване на финасовата обезпеченост.

Идеи към изграждането на бъдещият център изказаха г-н Валентин Папазов и здр. Инспектор Стоян Стоянов.

Областният управител води разговори с лекари, които 24 часа да обслужват и оказват медицински услуги на гражданите на Твърдица и общината.

В началото на следващата седмица се предвижда нова среща в областна администрация, на която да се определят точно помещенията и ангажиментите на всички заинтересувани страни.

Предложение за включване на бъдещите разходи в бюджета на община Твърдица ще направи г-н Иван Петров общински съветник от групата на ГЕРБ.