» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ЗАСЛУЖЕНИ ОТЛИЧИЯ ЗА РАБОТАТА НА РЕЖИСЬОРА РОСЕН УЗУНОВ И НЕГОВИТЕ АКТЬОРИ

05 May 2015 23:51,
Emission of: Humanitarian School 9 years ago, number of readings: 2746
постановка "Вълци нема"

От 30 април до 3 май в град Велико Търново за десети пореден път се проведе Национален фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц”. „Фестивалът възниква по инициатива на НЧ „Извор-1873” в село Самоводене, най-театралното село, като регионален, на ниво Великотърновска област. Големият интерес към него от страна на участниците и потребността от истинска театрална сцена с технически възможности -светлини, ефекти, декор, подходяща база за голям брой хора, наложи преместването му на сцената на МДТ „Константин Кисимов”, което даде възможност да добие национален характер”, коментира Нелина Църова, директор дирекция „Култура” в община Велико Търново.

На 3 май на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” бяха представени две постановки на Росен Узунов – „Вълци нема” от Панчо Панчев и „Осмият олтар”. Първата бе представена от театралите на Хуманитарна гимназия, а втората от театрална формация „Хомо луденс” към Арт център 7. За участие във фестивала тази година са заявили желание 45 театрални колектива. Селектирани са 28 (12 детски и 16 юношески спектакъла), съобразно творческите им характеристики и анотации към спектаклите. Според организаторите, предимство за участие имат институции, представящи двете възрастови групи, както и носители на награди от други фестивали. Професионалното жури с председател режисьора Николай Априлов присъди втора награда за спектакъла „Осмият олтар”, а индивидуалните отличия са за Димчо Мадамлиев в ролята на Мим и Елеслав Василев в ролята на Гнева. Награда за поддържаща женска роля заслужено получи Радина Бомбова за ролята на Въла от постановката „Вълци нема”.

 

 

Трите най-важни качества за всеки творец са талант, трудолюбие и търпение. Пожелаваме на Росен и неговите актьори талант, за да продължават да създават нещо, трудолюбие, за да се развиват и търпение, за да не се отказват!

ХГ „Д.Дамянов”

 

Photos

постановка "Вълци нема"постановка "Вълци нема"постановка "Вълци нема"постановка "Вълци нема" постановка "Осмият олтар"постановка "Осмият олтар"постановка "Осмият олтар"грамотаНагради на Радина Бомбова