» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

На 10 май стартира кампанията "Да изчистим България заедно!" 2015

09 May 2015 20:57,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 654
Областна администрация Сливен

На 10 май 2015, с почистване на градските части, стартира тазгодишната кампания, в която всеки от нас може да се включи, давайки личния си пример и показвайки отношение към запазването на заобикалящата ни среда.

За пета поредна година bTV Media Group, неправителствени организации и институции започнаха подготовката за организирането на масово почистване. През 2015 г. събитието е под наслов "Да изчистим България заедно".

Петото издание на инициативата включва организиране на 5 еднодневни акции за почистване на най-уязвимите зони – градска среда, места за отдих и спорт, детски площадки, природни паркове и защитени територии, както и речни корита и водоеми.

За първи път инициативата в България се провежда в подкрепа на две международни кампании – Let’s Clean Europe на Европейската комисия и Глобалното гражданско движение Let’s Do It World.

От общинските администрации, желаещи да популяризират инициативата и да се включат, създавайки условия за гражданите, можете да се информирате за подробности как да участвате!