» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Европейски награди за насърчаване на предприемачеството 2015 г.

13 May 2015 16:07,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 611
Снимка

Европейската комисия организира Европейски награди за насърчаване на предприемачеството 2015 г. Целта на конкурса е да бъдат открити организациите, които най-успешно насърчават предприемачеството в Европа.

Участие могат да вземат национални, регионални и местни публични институции и публично-частни партньорства от всички страни-членки на ЕС, Исландия, Норвегия, Сърбия и Турция. Конкурсът е разделен на два етапа: национален и европейски:

• На национално равнище, от българско жури под ръководството на Министерството на икономиката, ще бъдат отличени 2 кандидатури в две отделни категории.

• Европейският етап на конкурса ще се ръководи от жури, съставено от членове на Европейската комисия, което ще определи най-добрите проекти - по един победител във всяка от шестте категории и един носител на голямата награда. Финалът тази година ще бъде през ноември в Люксембург по време на Четвъртата асамблея на малките и средните предприятия.

Крайният срок за подаване на документите е 15 юни 2015 г.

Повече информация е публикувана на сайта на конкурса www.enterprise-bulgaria.eu, а за въпроси - г-жа Сашка Колчева (+359 2 940 7325, e-mail: s.kolcheva@mee.government.bg) от Министерството на икономиката, която координира конкурса на национално равнище.