Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Явор Недев е новият шеф на ИАРА

02 февруари 2010 18:01,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1650

Явор Недев е новият изпълнителен изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов при представянето му пред екипа на ИАРА. „Промяната в ръководството на агенцията се налага не заради несправяне от страна на досегашния изпълнителен директор проф. Йордан Стайков, а поради това, че приоритет на държавата е усвояването на европейските фондове”, каза министър Найденов. Според него по отношение на Оперативна програма „Рибарство” има определено забавяне още от предишното правителство и е решено, че е нужна промяна в профила на ръководството. „Имаме амбиция средствата по програмата да бъдат максимално усвоени, затова на Агенцията е необходим мениджър, какъвто е г-н Недев, допълни още министърът.

Проф. Йордан Стайков ще заеме поста съветник на министъра в политическия кабинет, в областта на рибарството и аквакултурите като един от най-добрите експерти в своята област.

Досега Явор Недев беше директор на държавното дружество „Рибни ресурси” ЕООД. Новият директор на държавното дружество ще бъде Борислав Стоянов, бивш кмет на община „Красно село”.