» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Димитър Сяров взе участие в честванията на 24 май в Сливен

24 May 2015 18:02,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 713
24 май

На 24 май 2015 г. с празнично шествие по главната улица на Сливен започна честването на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Ученици, учители, граждани, гости на града и официални лица, преминаха по главната улица , за да стигнат до пл. „Хаджи Димитър”, където се проведе официалната церемония в чест на празника.

В мероприятията се включи и областният управител Димитър Сяров, който беше гост и на провелата се вчера церемония по присъждането на наградата „Аргира Жечкова”. За носител на наградата за 2015 г. бе избрана г-жа Таня Станчева – учител в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”, гр. Сливен.

Г-жа Станчева бе сред официалните гости на днешната церемония и произнесе слово, посветено на 24 май. Присъстваха още народните представители Мария Белова, Иван Славов, Петър Петров и Таско Ерменков, кметът на община Сливен Кольо Милев, общински съветници, културни дейци, общественици, ръководители и служители на институции.

С изпълнения по повод празника се включиха и изпълнители от XIX международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”.