» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител Веска Вълчева взе участие в конференция „Развенчани митове”

29 May 2015 13:28,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 658
Областна администрация Сливен

На 28.05.2015 г. в София се проведе конференция, организирана от неправителствената организация „Надежда и домове за децата” – клон България. Събитието е част от дейностите по проект ”Стратегическа деинституционализация за премахването на институционалната грижа за деца под 3-годишна възраст в България”.

В рамките на конференцията бяха дискутирани теми, свързани с превенция на изоставянето на деца и модела на активна семейна подкрепа и междуинституционално сътрудничество като част от Национална стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България”, по която „Надежда и домове за децата” работи от 2011 година.

„Считам, че това беше една ползотворна среща, на която се дискутираха важни въпроси за бъдещата работа на институциите относно работата с деца, отглеждани извън семейна среда. Имайки предвид, че област Сливен е сред областите с най-много деца, попадащи в рискови групи, убедена съм, че прилагането на националните стратегии и областни планове ще доведе до добри резултати”, сподели относно конференцията г-жа Вълчева.